Koliko je bitan topao i prisan odnos dece i roditelja?

Većina roditelja pokušava da izgradi topao i prisan odnos sa svojim detetom i mnogi će se složiti da je to vrlo bitno, ali ako vam kažemo da je takav odnos preduslov za uspešno funkcionisanje u svim drugim sferama razvoja i života naših mališana uopšte, verujemo da ćete prisnost sa detetom staviti kao prioritet u vaspitanju.
Od prvog dana detetovog života, na osnovu odnosa sa osobom koja o detetu najviše brine, ono stvara sliku o sebi kao vrednom ljubavi ili ne, kao i sliku o svetu kao bezbednom mestu za život ili ne. To jest, kroz prisan i topao odnos sa roditeljem, čiji je ključ u praćenju, prepoznavanju, i doslednom odgovaranju na detetove potrebe, mališani stiču bazičan osećaj sigurnosti. Ukoliko kod deteta izostaje bazičan osećaj sigurnosti, to trajno ostavlja posledice na njegov emotivni razvoj i samopouzdanje, a svi znamo koliko je samopouzdanje bitno za postizanje uspeha u bilo kom domenu.
Koliko u Igralištu možete predahnuti od stalne brige za dete i podeliti odgovornost sa našim animatorkama, toliko vreme provedeno u njemu možete iskoristiti u zajedničkoj igri i učenju sa vašim detetom. U Igralištu vam nudimo pregršt društvenih igara i Didaktinih radnih listova koje možete zajedno popunjavati. Takođe, vaš primer i vaše prisustvo uliva detetu sigurnost i daje podstrek da se samostalno spusti niz tobogan, popne uz nagib ili, pak, provuče kroz prepreke u našem lavirintu.