Mala pijaca puna vitamina

Za pravilan rast i razvoj mališana od presudnog značaja je zdrava ishrana, bogata vitaminima. Jedan od češćih problema sa kojima se roditelji susreću jeste odbijanje njihovog deteta da jede. Dečije navike u ishrani, posebno kod mlađe dece, relativno se brzo i lako menjaju, pa tako i izbirljivost u hrani može vrlo brzo da se promeni. Na razne načine možete podstaći mališane da počnu zdravo da se hrane. Veoma je važno da budete dobar primer vašoj deci. Deca će početi da jedu zdravu hranu ako vide da se i vi tako hranite. Povedite ih u kupovinu i dozvolite im da sami izaberu namirnice koje žele. Pričajte im usput neku zanimljivu priču, uključite ih u pripremu hrane, dozvolite im da seckaju, slažu i prave razne zanimljive oblike od voća i povrća. Kada su deca uključena u proces pripreme hrane, manje je verovatno da će osećati da im je zdrava hrana nametnuta.
Upravo na našoj maloj pijaci možete naći sve što vam je potrebno. Svakodnevno kod nas svrati puno malih kupaca po ukusno i sveže voće i povrće. Zajedno biramo, merimo, seckamo i pakujemo. Usput naučimo i kakve sve vrste postoje, koje su boje, kakvog su ukusa i mirisa. Često nam spreme i neki ukusan koktel ili šarenu voćnu salatu. Mališani budu jako ponosni i srećni kada ugledaju oduševljenje na našim licima i čuju koliko je njihov specijalitet ukusan. Na taj način će poželeti da i oni probaju nešto slično.
Kod nas možete kupiti i Novi vegetarijanski kuvar, malu knjigu punu zdravih recepata. Upoznajte svet vegetarijanstva, za koji možemo da kažemo da je nezaobilazan princip zdravog života.